IT DEVELOPMENT

SOLUTII INTEGRATE IT

IT Development va ofera solutii complete integrate, testate de-a lungul timpului, care sa va ajute sa va eficientizati si sa va securizati afacerea. Dorim astfel ca pe langa multitudinea de servicii oferite sa beneficiati si de o paleta larga de servicii construite exact pe nevoile specifice ale fiecarui client in parte.

Solutii de virtualizare

Va oferim solutii complete de virtualizare, plecand de la virtualizarea desktopurilor si a serverelor pana la virtualizarea spatiului de stocare a informatiilor, precum si a unor aplicatii sau a echipamentelor active de retea (switch-uri cu management si/sau routere). Astfel beneficiati de o infrastructura scalabila, tot timpul adaptata nevoilor dumneavoastra, fara riscul de a cumpara echipamente care nu va vor fi de folos mai tarziu. In plus economisiti spatiu, energie electrica, timpi de migrare redusi, accesarea datelor din cloud, precum si extinderea duratei de viata a unor aplicatii invechite care nu mai sunt compatibile cu actualele sistem de operare.

Solutii de conexiuni securizate VPN

Mobilitatea este cheia succesului oricarei afaceri, asa ca va oferim posibilitatea de a va accesa resursele interne chiar daca nu sunteti prezent fizic in reteaua interna. Realizam acces la resursele interne ale companiei din exterior prin tunele securizate VPN (Virtual Private Network) , criptate cu pana la 1024 bytes, pentru a asigura confidentialitatea necesara autentificarii partilor, precum si integritatea mesajelor.

Solutii de backup al datelor

Datele clientilor nostri sunt foarte importante, asa ca fiecare client IT Development are asigurata cel putin 1 sursa de backup al datelor, fie ea pe servere dedicate, NAS sau alte tehnologii (*infrastructura apartine clientului). Astfel ne asiguram ca veti avea datele in siguranta, indiferent care ar fi motivul pierderii lor (stergere accidentala/intentionata, defect hardware al statiei/serverului, reinstalare sistem de operare, furt fizic al echipamentului, incendiu, inundatie, cutremur, etc.

Solutii de backup disaster

Pentru a preveni pierderea informatiilor importante sau a functionalitatii serviciilor IT, in baza unui abonament lunar suplimentar, punem la dispozitia dumneavoastra servere virtuale sau dedicate, gazduite in datacenter-ul IT Development, care pot suplini in cel mai scurt timp lipsa serverelor dvs, indiferent de motiv (defect hardware, incendiu, inundatie, cutremur, furt, etc), pana la remedierea situatiei.

Solutii AntiSpam

IT Development le ofera clientilor care au serviciile de email hostate in datacenter-ul propriu o solutie tripla de antispam, pentru a eficientiza fluxul informatiei si a preveni cat mai mult posibil receptia de emailuri nesolicitate. Astfel pe langa echipamentele hardware dedicate care ruleaza solutii software specializate, mai platim suplimentar un serviciu extern in cloud de antispam care ofera protectie deplina in plus este foarte customizabil, avand posibilitatea de a “invata” noi tipologii de spam printr-un simplu forward trimis de catre utilizator al emailului primit la o adresa de email prestabilita.

Solutii de securizare wireless

Spre deosebire de conexiunile WPA si WPA2 care sunt foarte usor de spart, o conexiune wireless de tip RADIUS , care permite utilizatorilor sa se autentifice in reteaua wireless doar daca sunt in posesia unui certificat digital emis de catre server, este astfel imuna la tentative de sparge a parolei de wireless de tip brute-force. In plus, datorita faptului ca acest tip de autentificare ii ofera utilizatorului o cheie de criptare unica si dinamica, previne deasemenea interceptarea de pachete de tip “man in the middle” prin care informatiile dumneavoastra pot ajunge la persoane neautorizate.

Solutii de private cloud

Scopul utilizarii stocarii in cloud este acela de a avea acces la documente, indiferent de locatia unde va aflati sau de dispozitivul pe care-l folositi, avand control permanent asupra accesului partajat al angajatilor la informatiile companiei. Desi sistemele cloud de tip public cloud (Google Drive, Microsoft Drive, Dropbox, etc) pot parea la indemana, solutia de private cloud este mult mai avantajoasa pentru ca datele care pot fi salvate depind doar de infrastructura nu si de costuri suplimentare si in plus sunt stocate pe serverele proprii si nu sunt expuse intr-un mediu targetat de hackeri (desi se poate intampla rar, serviciile publice au fost afectate de probleme de securitate, dand posibilitatea utilizatorilor neautorizati sa aiba acces la datele confidentiale ale clientilor sau sa le stearga).

Solutii de monitorizare a parcului IT

Va oferim solutie de monitorizare si inventariere a parcului IT, putand afla in orice moment care sunt resursele alocate atat din punct de vedere hardware cat si software. Mai mult de atat, fiecare echipament este dotat cu un sticker cu numar de inventar si QR Code pentru a fi mai usor identificat atunci cand este nevoie. Solutia inventariaza atat echipamentul hardware complet (tip si viteza procesor, capacitate harddisk ocupata/maxima, capacitate memorie instalata/maxima, model placa de baza, model placa video, model placa retea, model placa sunet, etc) cat si toate softurile instalate (versiune windows si service pack, versiune microsoft office, security updates, programe uzuale, etc)

Solutii de management al documentelor

Multe companii sunt si in ziua de astazi blocate in lumea hartiei cand vine vorba de documente. Insa daca sunt trecute barierele de implementare, beneficiile unei solutii de management al documentelor sunt multiple: versiuni multiple ale aceluiasi document, colaborare in redactarea unui document intre membrii echipei, reducerea traficului de email, securitate si control asupra accesului diferentiat la documente, backup-uri periodice, costuri reduse de arhivare, posibilitate cautare instanta in domente, etc.

Solutie de ticketing

IT Development va pune la dispozitie o solutie de ticketing automata pentru a va putea facilita preluarea si rezolvarea problemelor dvs intr-un timp cat mai scazut, asigurandu-va trasabilitatea ticketului dumneavoastra de la preluare si pana la rezolvare, cu trimiterea de notificari asuprea fiecarei operatiuni efectuate de catre membrii diferitelor departamente implicate in rezolvare, obtinand astfel rezultate net superioare si mult mai rapide fata de solutia clasica de a trimite un email.

CERTIFICARI SOLIDE

COMPETENTE SI PARTENERIATE